mr. M.B.Ph. Geeraerts
Henk van Amerongen

Henk van Amerongen is na zijn rechtenstudie aan de Rijksuniverstiteit Utrecht in 1984 aan de slag gegaan als teamleider/ontvanger bij de Belastingdienst. Daarna is hij een aantal jaren bedrijfsjurist en verenigingsmanager geweest bij werkgeversorganisaties, waarna hij in 1995 hoofdredacteur werd van de juridisch-fiscale adviesbrieven van uitgeverij Indicator B.V.
In 1999 werd hij directeur-uitgever in Spanje voor diezelfde uitgever. In 2003 startte hij een eigen bedrijfsjuridisch adviesbureau, waarna hij in 2013 aan de slag ging als advocaat bij Geeraedts Van den Dungen Advocaten.

Binnen ons kantoor houdt Henk zich met name bezig met het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en ICT-recht. Hij heeft daarbij niet enkel oog ook voor de juridische consequenties, maar houdt ook rekening met fiscale, commerciële en personele aspecten.

Naast zijn werk heeft Henk zowel beroepsmatig als in zijn vrije tijd een groot aantal bestuursfuncties vervult. Zo was hij bestuurslid van de de Kamer van Koophandel en van diverse branchepensioen- en opleidingsfondsen, was hij jarenlang penningmeester van de Stichting Profronde van Nederland en is hij momenteel nog penningmeester van de stichting Veldrit Grote Prijs van Brabant.
Zelf mag hij ook graag op de racefiets zitten of een golfbal slaan. Als geboren en getogen Bosschenaar is hij alleen met Carnaval wat minder goed bereikbaar voor zijn cliënten.